Monday 12 December 2011

Milánó

Nekünk van fényképezögépünk. Van videókameránk is (igaz, hogy a használati utasitása kinaiul van, de aki nem szereti a kihivásokat, az ne jöjjön a családunkba). Visszük is magunkkal, ha valahova megyünk. Jót tesz nekik a hegyi levegö, a környezetváltozás és világot is látnak. Használni viszont nem nagyon szoktuk. Mint tudjuk az elhasználódás a gépek nagy gyilkosa, és mi vigyázunk arra, amink van. Ez Milánóban is igy volt. Mivel azonban szerencsénkre Timi velünk tartott, ö fényképezett, ezért tudom fotódokumentálni a kirándulást.
Milánóban június elsö hétvégéjén voltunk, egy hosszú hétvégét töltöttünk ott. Mivel Gábor családi (gyerekbarát) szállodát keresett, ezért nem Milánóban szálltunk meg, hanem Cima di Porlezzában a Luganói tó partján, Luganótól kb. 15 km-re, Milánótól kb. 90 km-re, a ParcoSan Marco Szállodában.    
Hegy (Timi Images)
Hegy II. (Timi Imges)

      
Szálloda (Timi Images)
Viz (Timi Images)


Kikák (azaz teknösök)
Halak (Timi Images)

A szálloda igy néz ki. Gyereklegeltetésre tökéletes és szerintem a hölgyek miatt kifejezetten jó volt, hogy nem a belvárosban laktunk. Itt lehetett sétálni, állatot nézegetni (ld. fennt) és volt nagyon jó játszósarok is, ahol a vezetö egy magyar lány (remélem még mindig ott van és még lesz is egy ideig). Ennek nagyon örültünk, nagyon helyes volt és a lányok is jól el tudtak játszani vele. (Egyébként a szálloda annyira gyerekbarát, hogy a játszósarokban gyerekmegörzést is vállalnak. Klassz!)
A megérkezés estéjén (kicsit sokáig tartott az odaút, mert komoly csúcsforgalmon verekedtük át magunkat) sokat már nem tettünk, körülnéztünk a hotelben és megvacsoráztunk (hátránya a helynek, hogyha a szállodában nincs hely, nem nagyon lehet máshova menni kajálni).
Másnap reggel elmentünk boltba - Apa szeret mindig biztosra menni, hogy az ifjúság nem hal éhen, Anya meg nem birta kihagyni az alkalmat, hogy végigdzsesszeljen egy olasz élelmiszerbolton, természetesen a napi szükségleteken túlmutató beszerzésekre is sor keritve, merthogy lehet élni érlelt ricotta nélkül, de minek? 
Utána másik boltba mentünk - itt vettünk Anyának néhány rongyot, amit felvehet. A másik bolt Mendrisioban, Svájcban volt (Stahl Judittól lopott cim). Ha a bevásárlás nem válóper elötti utolsó dévaj kiruccanás - amikor már úgyis minden mindegy -, akkor ne akkor tessék menni, mint mi mentünk (kb 1/2 2 magasságában), mert brunya sokan voltak. Sajnos ingyenes a parkolás, igy alig félórás keringés után már le is raktuk a kocsit.
A bolt elsöre csalódás volt, mert elöször a nagy divatházak kinálatát néztem meg. Jelentem egy Etro szoknya még a nagyon kedvezményes, 400 eurós áron is drága. Úgyhogy ezeket passzoltuk. Megjegyzem az Armani boltban volt pár érdekes darab elfogadható áron, de azt hiszem ahhoz még öregednem kell. 
Végül a közepes árkategóriában volt egymásra találás. Az egyik befutó Le Passe Partout volt, töbféle olasz divatcég valóban leárazott termékeivel, a másik pedig Custo Barcelona, Custo Dalmau és bátyja varródobozából. Azért nem irok árakat, mert aki keres az talál alapon valóban lehet jó áron (pl egy ruha 60 - 70 euró) találni holmikat, de ha valami megtetszik, ugye mindenkinek más az ingerküszöbe és férje, partnere engedékenységi határa.  Megjegyzem Boss bácsihoz is bevágódtunk, hadd jöjjön egy kurta ármustra, de abban maradtunk, hogy a mi bejáratott helyünk jobb. 
A másnapi kultúrprogram igen rövidre sikerült, mert gyakorlatilag egész nap zuhogott az esö. Úgyhogy beautóztunk Milánó belvárosába, megnéztük a Dómot, mindkét lányunk bepúderezte az orrát, természetesen nem egyszerre villant be nekik, hogy kell, kétszer elvesztettük és megtaláltuk egymást, átsétáltunk a Passzázson, rácsodálkoztunk a Scalára (na ne már, tényleg ilyen kicsi??), szotyvadtra áztunk, beültünk az autóba és hazamentünk.
Képekben:
Dóm (Timi Images)
Passzázs (Timi Images)


Tér a Scala elött (Timi Images)
Scala (Timi Images)

Másnap hazafelé mentünkben megálltunk Lugánóban a parkban egy sétára, csak kicsit sietös program lett a végén. Na miért? Hát mert eleredt az esö.


Lugánói tó (Timi Images)


Összességében a hely nagyon tetszett és ha megigéri, hogy legközelebb júniusban nem lesz esö, jeges szél és 17 Celsius fok alatti hömérséklet, akkor esetleg visszamegyek. Kivéve, ha más dolgom lesz.

No comments:

Post a Comment