Thursday 22 December 2011

Itt a tél ...

Hogy honnan tudom? Jó vicc lenne, ha azt mondanám onnan, hogy esik a hó. De nem. Ismerösök azt mondták, hogy ezt két dologból lehet észrevenni.
1. Hideg lesz a lakásban. Nem is kicsit, nagyon.
Elsö pont stimmel
 2. A növények elkezdenek buzgón virágozni. Hmmm??? Szerintem tényleg nagyon szép a kert (a kertet tessék csodálni, a fényképészi képességek megitélésének nem most van itt az ideje).
 

 Szerintem a második pontot is kipipálhatom.












3. Én még egy harmadik ponttal kiegészitettem a listámat, a karácsonyi ünnepséggel az oviban. Az óvodánk nagyon liberális. Minden nagyobb ünnepet megünneplünk, vallási hovatartozástól függetlenül (összel a Diwalit és valamennyi hindu, dzsain és buddhista ünnepnapot megtartottuk és most a karácsonyt is). Valamennyi ünnep alkalmából be is zárták az ovit, legalább egy hétre. Karácsony alkalmából tegnap az ovi elment aludni és január 16-án nyit újra. (Szerencsére Ramadán idején azért nyitva volt.)
Megjegyzem a karácsony keveredik a farsanggal, merthogy több kisgyerek az ünnepségen jelmezbe öltözött. Szintén megjegyzem, hogy családunk ovijáró tagjai nagyon energiatakarékosan kezelték az ünnepségen való szereplést, mert a szinpadra kiálltak ugyan, de a karácsonyi dalokat nem énekelték a többiekkel. Semmi pánik. A repertoárt azért végigélveztük. Este. Alvás helyett. Aki pedig azt hiszi, hogy ez csak laza télesti vicc lehet, annak azért elmondanám, hogy ha minden kötél szakad Anna lányunkat ködkürtnek eladhatjuk.
Az ünnepségröl az alábbi képriportot készitettük.   

Bemelegitünk a dalláshoz
A szinpad, ahol nem énekeltünk
Ezt a szemüveget kaptuk karira az oviban











Szerintem tehát megállapithatjuk, hogy valóban itt a tél. Ha nem is pont olyan, mint otthon.

No comments:

Post a Comment