Friday 20 April 2012

Múlt vasárnap, Imperiál szálloda (április 15.)

A múlt vasárnap délelőttöt Apa egy teknősbéka szájában töltötte. Nem azért, mert átképezte magát állatfogorvosnak, hanem azért, mert elromlott Anna teknősbékás lámpája. Pontosabban a lámpa egyik gombja Anna szorgos és fáradhatatlan tevékenységének, valamint acélos markának köszönhetően a teknősbéka hátába hullott. A teknős hátát pedig nem lehet leszerelni, a gombhoz pedig a legrövidebb út a béka száján keresztül vezet. Úgyhogy Apa alámerült, és elég sokáig babrált a drágával. Nem könnyitett sokat a helyzeten, hogy Anna kb. ötpercenként ellenőrizte az előrehaladást. Már erről a gyerekről is tudjuk, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Projektmenedzser, de ha nem, akkor számonkérést és ellenőrzést fog tanitani valamilyen menedzserakadémián. Apa pedig csókjait és ölelését küldi a gyártónak. Végül azért sikerült a beteg állatot meggyógyitani.

A sikeres műtét után felkerekedtünk, hogy az Imperiálban ebédeljünk. Az Imperiál szálloda Delhi központjában van és 1930-as évekbeli megnyitása óta a város és India történelmének részévé vált. (Nem szeretnék erről sokat irni, ha esetleg valakit érdekel, további info itt.)
Amikor 1911-ben az angolok Kalkuttából Delhibe helyezték a fővárosukat és 1911 és 1931 között nagyivű épitkezésekbe kezdtek Új Delhiben, egy Edwin Lutyens nevű épitészt biztak meg a tervezéssel. Az Imperial is az ő tervei alapján készült. Delhi lakosai nagyon büszkék rá. Joggal. Gyönyörű.

Persze nem Indiában lennénk, ha nem folyna közvetlenül a kapu előtt egy metróépitkezés, de nem lehet minden tökéletes. A kaja egész jó volt (megállapitottuk, hogy a Shangri La-ban az étel jobb, de ez szebb). Ami viszont érdekes volt, hogy ezen a hétvégén szombat és vasárnap is dry day volt. Vagyis nem szolgáltak fel alkoholt. Merthogy most voltak a választások. A kampány elég diszkréten zajlott, merthogy nekünk nem tűnt fel semmi. Csak az alkoholmegvonás. (Ilyenkor egy étterem, vagy szórakozóhely sem adhat alkoholt.) Képriport alább. 

Előtér
Folyosórészlet


Folyosórészlet II.
Lépcsőház


Patio
Patio II.



Kerti medence
Wellnessrészleg bejárata

Úszómedence
Étterem a kert felől

Mosdó
Mosdó II.
Ugye szép??

No comments:

Post a Comment