Friday 20 April 2012

Miért koszos India?

Természetesen a mohamedánok miatt. Mostanra már 300 millió él belőlük az országban. A hasznos inputot Gábor helyi munkatársának köszönhetjük, akivel együtt hajtott haza egyik nap egy tárgyalásról.
Uram a bejelentésre reflektálva rávilágitott, hogy a 300 millió persze nem kevés, de az 1,2 milliárdos összindiai lakossághoz képest relative alacsony.  És Indiában pedig terjeng a szemét és a kosz, amerre a szem ellát. A munkatárs következő válaszkisérlete az volt, hogy szerinte a nem mohamedánokkal az a baj, hogy nem tanitották meg őket arra, hogy ne szemeteljenek. ??? Kolléga érezte kicsit a büdöset, ezért tovább magyarázta, hogy ő például tudja, hogy nem kell szemetelni. Uram mondta, remek. Ez azt jelenti, hogy ő nem dobálja el az utcán a cuccot? Hát azt azért nem, válaszolta a munkatárs, mert amikor az ember látja, hogy a többiek eldobálják, akkor eldobja ő is.
Nagyon érdekes, hogy az indiaiak ezt a sok piszkot nem érzik problémának. A múltkor azzal is eldicsekedtek az Uramnak, hogy Delhiben gyűjtik és szelektálják a szemetet. A guberálók. Még szemétégető is van. Igaz, hogy kicsi és egy darab, de van. (Csak mondom, hogy Delhiben többen laknak, mint egész Magyarországon.) 
Az ételt is azért kell felforralni és mindent forrón enni, mert itt meleg van és minden gyorsan romlik. A meleg miatt van az is, hogy nem célszerű semmit sem nyersen fogyasztani. Miért van az, hogy ezt Thaiföldön, Szingapúrban és Hong Kongban nem tudják?
Nekem úgy tűnik, hogy India és a szemetelés meg a kosz úgy vannak, mint az egyszeri alkoholista. Nekik tulajdonképpen nincsen semmi bajuk és mindenre van jó magyarázat. Addig, amig ez nem változik, addig pedig marad a kosz és a különböző egzotikus fertőzések. Kár, pedig szép és kellemes hely is lehetne ez az ország. 

No comments:

Post a Comment