Friday 2 March 2012

Sportnap az oviban

Két napja kaptuk a meghivót, hogy az oviban ma sportnap lesz, ahol szivesen látják a szülőket is. Én nagyon örültem, mert aki ismer, az tudja, hogy a sport és én egyek vagyunk. Precizen egyként igyekszünk kerülni a találkozást. Szandra is a dolog legnagyobb előnyének azt tartotta, hogy ma teljes létszámban vonulunk be az oviba. Erre azért ma reggel többször is rákérdezett, mert a huncut szülőkkel az ember sohasem tudhatja (kivéve Apát, mert ő nem huncut, pontosabban ezt a fajta magatartást hirből sem ismeri). De szülőnek lenni komoly dolog, nem mazsolázgathat az ember a feladatok között, tehát ha sportnap, akkor sportnap. Megyünk, részt veszünk, örülünk.
A sportnap reggel 1/2 10-kor kezdődött, mi kicsit előbb értünk oda. Ez a baleset persze csak a külföldiekkel fordult elő, mert a helyiek, akik ismerték a dörgést, azok tudták, hogy ez 10 órás kezdést jelent. Úgyhogy ők 10 óra után érkeztek és 1/4 11 felé lendületet is vettek az események.
Park akció előtt

Először taekwondo bemutatót láttunk az ovi ifjabb korosztályától, majd a "nagyok", a mieink, brilliroztak. Vagyis majdnem. Törpéink egészen minimális lelkesedést sem birtak magukból kicsiholni, úgyhogy udvariasan végigunatkozták ezt a részt. Na jó. Szandra időnként már majdnem úgy nézett ki, mint akit mindjárt elkezdi érdekelni, ami történik. De Anna egy őszinte lélek. Megmutatta, amit érez.
Anna extázisban



Utána minden csoport a szülőkkel közösen hajtott végre kunsztokat. A nekünk leosztott feladat szerint törpéink keresztül futottak a parkon a szülők ölelő karjaiba, azonban szex helyett egymás összefestékezésére került sor és utána együtt futottunk vissza a kiinduló pontba.  
Miután igy bepárásodott a homlokunk az erőfeszitéstől, segitettünk gyermekeinknek elfogyasztani a nap szellemiségéhez nagyon passzoló csipszet és Sprite-ot. A csajok csipegetés után még úgy gondolták, hogy ez az arcfestegetés nem is rossz dolog, úgyhogy finomitottak a sminkjükön. 


Sminkigazitás előtt ...
Után

(Szandrának olyan jól sikerült, hogy a takinéninket egy kisebb szivrohamba hajszolta. Történt ugyanis, hogy délutáni alvásból felébredvén törpénk halkan osont a folyosón. Takinéni kiszúrta osonás közben és ekkor heveny szivgörcsöt kapott. Gyermekünk arcán ugyanis szépen fejlett lila foltok viritottak. Úgy gondolta, hogy ez bizony nem vicc. Futott is, hogy nekem jelentse. Én elrohantam, gyermeket megvizsgáltam és kiderült, hogy a délelőtti festéket le kell mosni ahhoz, hogy a gyermeknek ismét emberi formája legyen. Enélkül viszont valóban úgy nézett ki, mint a családi erőszak áldozata.  Takinénit felmostuk, gyereket lemostunk. Most már mindenki jól van.)
1/4 12 felé az oviban a buli kezdett elpunnyadni, úgyhogy hazaszivárogtunk. A csajok az aktiv sportolásban nagyon kifáradtak, úgyhogy hamar elaludtak. Összességében azonban biztositottak mindenkit arról, hogy jól érezték magukat.  
Ha megnő Linda lesz
Ő meg Cindy Lauper

Ui.: A sportnapon összefutottam szomszédasszonyommal és a férjével. Szóba került a két héttel ezelőtti buli. Én kicsit pironkodva vallottam be, hogy Uram kétszer is összeszólalkozott a mulatozókkal a vigasság hangereje tárgyában. Mondták rá se rántsak. Alattuk lakó szomszéd első alkalommal, amikor lent volt, kihúzta a zenegép dugóját a konnektorból. Amikor a mulatozók a dugót visszadugták és nem csitultak, másodszorra is lement. Csipőfogóval. Amikor érvelése süket fülekre talált, az eszközzel elvágta a zenegép zsinórját. Éljen a kapitalista önérzetesség!!

1 comment: