Friday 2 March 2012

Holi

Holi a hinduknál a szin ünnepe és egy újabb remek alkalom a bulizásra. A Holin az történik, hogy egy csomó ember festékporral szór tele egy másik csomó embert, aztán a másik csomó ember visszavág, mint Schwarzenegger. A festékpor, amit használnak az szigorúan bio, organikus és ruhából kimosható. Vagy nem. Mivel az indiaiak tudják, hogy a furcsa külföldiek az ilyen bulajokat rosszul viselik, azt szokták tanácsolni, hogy maradjanak otthon. Merthogy a felhőtlen dorbéz és ereszd el a hajam biztositása érdekében a Holi munkaszüneti nap, tehát nem kevés ember van az utcán.
A Holit kicsi Singh minden évben a Holdnaptár alapján kiszámolja és megállapitja mely napra esik. Ezt az információt pedig megosztják India népével, külföldiekkel, helyiekkel egyaránt. Namármost kérem szépen idén kicsi Singh szólt, hogy ugyan 3 hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Holi március 9-re esik, most mégis március 8-án lesz. 
De miért?? Lemaradtam valamiről? Kicsit nem figyeltem és átrendeződött a világegyetem, esetleg a Föld kifordult sarkaiból, vagy mi a kék gőzölt pihe?
Mert ugyanis az van, hogy a gyagya külföldi, ahelyett, hogy otthon morzsolgatná a törülközőt a Holi alatt, esetleg más országba tervezett utat. Amire ugye megrendelte repülőjegyét, szállását, masszázsát, stb. De most ugye kiderül, hogy kicsi Singh sajna valamit benézett, vagy a Hold meggondolta magát és másképp jár, ezért ugye ugyanúgy ülünk otthon és morzsoljuk a szőnyegrojtot. Csak egy nappal korábban. Hihetetlen India?? Hmm??  

1 comment:

  1. ha március 9. helyett 10-et mondtak volna, akkor még megmagyarázhatnák, hogy a szökőév kiment a fejükből, de így?!?

    ReplyDelete