Friday 3 February 2012

Gejzirsztori

Most, hogy már lendületben vagyok, megirom ezt is. Az Indiáról szerzett ismereteknek részét kell képeznie a bojlerszerelés helyi gyakorlatának is. Ezáltal is csak gazdagszunk, önuralmunk nől és gyarapszik.
A bojlert angolul gejzirnek (geyser) hivják, ha valakinek esetleg ez az info momentán hiánycikk. És ez a mi bojlereinkhez tökéletesen passzol. Már amikor javitják őket.
Hogy végre a rébuszból konkrétba menjek át, történt ugyanis, hogy elromlott a bojler. A konyhai. Telefont ragadunk, szerelő riad, ajtóban megjelenik. Konyhába betörtet. Aholis ugyanezen lendülettel lehántja a bojler alját. És ilyenkor mi történik? Ömlik a koszos viz, amerre a szem ellát. Tetszik emlékezni, a konyhában ugye. Amikor ez történt, Nagyi még itt volt. Szerencséjére csak mandinerből kapott az áldásból, a házvezetőnéninek is csak a füle jutott. De a házvezetőnéni úgy nagy hirtelenjében cenzúrázatlan gondolatait megosztotta a szerelővel, aki nem értette mi a gond. Mondtuk úszik a konyha és Noé is előbb rendet rakott az árviz után, mint ahogy mi ki fogjuk takaritani a konyhát. A szerelő azzal érvelt, hogy kicserélte a bojlerben a fűtőelemet, lesz melegviz a suvickhoz és móka meg kacagás.  Nagypapa eléggé kiakadt és felvetette, hogy jól tervezett átnevelő program keretében birjam szemléletváltásra az indiánokat. Mondtam meglesz. Bár a sanszaimra nem nagyon fogadnék, mert ha a británok 250 év regnálás után erre az eredményre jutottak, nem látom precizen mennyivel tudnék többet mint ők. Bár mint mondják innen szép győzni.
Viszont meleg viz az lett. Meg valami furcsa égett szag. Némi kutatómunkával arra az eredményre jutottunk, hogy a bojlerből jön. Úgyhogy megint telefon, megint szerelő, de óriási szerencsénkre nem kellett szétszednie a bojlert, úgyhogy a konyhai csatatér elmaradt. Viszont szorgos bojlerünk szétégette a dugóját és a konnektort. Szerelő mit csinált? Kivette a falból az aljzatot, lenyisszantotta a dugót, kihúzott a falból valami kábelt és közvetlenül arra kötötte a bojlert. Azt mondta, hogy ez igy tök jó lesz. Én persze nem értek hozzá, de a tulajdonos is megnézte a szerelő büszkén prezentált eredményét és azt mondta pöpec. Mondta, hogy én ne aggódjak ez nem robban. Neki legyen igaza.

1 comment:

  1. Nekünk is közvetlenbe van bekötve a boiler, az tényleg pöpec úgy, ne aggódj!

    ReplyDelete