Saturday 21 January 2012

Mi történt az elmúlt héten?

Kedd hajnalban megérkezett Irén, hogy a csajok mellett segitsen. Mivel India egyik jellemzője a brilliáns életszervezés, ezért akár dolgozik az ember akár nem, szüksége van segitségre. Óvoda ugyan van, de a helyi szabályozás értelmében délelőtti ifjúság gondozás céljából. Legkésőbb 2-ig vigyáznak a gyerekekre (a mi ovink 1-ig van csak nyitva). Ügyintézni viszont 11-től lehet. Megpróbálhatjuk korábban is, csak semmi nem lesz nyitva. Osztunk, szorzunk, dühöngünk, újra matek, újra bosszankodás, pálesz, gondolkodás és máris felismerjük, hogy mi bizony délután ügyintézünk és mi bizony keresünk valakit a törpéink mellé, aki vigyáz rájuk.
Szerda hajnalban Nagyiék hazautaztak. Vagyis majdnem hazáig. Dohán keresztül repültek, de mivel a nagy köd miatt a szerdai pesti járatot törölték, igy egy napot Dohában töltöttek. A Qatar kedvességének köszönhetően egy kellemes ötcsillagos hotelben szálltak meg és miután kialudták magukat kicsit körülnéztek Dohában. Azt mondták érdemes ott megállni, mert klassz. Könnyen kaptak vizumot is. Hát majd meglátjuk.
Bár az ovi már hétfőtől nyitva volt, a csajok csütörtöktől tüntették ki a létesitményt a jelenlétükkel. Szandra pénteken meg is fázott. Most várjuk a további fejleményeket. Mindenesetre vettünk a hölgyeknek kesztyűt, mert azt nem hoztunk. Ki gondolta, hogy ha napközben 22 fok van, attól még reggel lehet akár 7 fok is? Gábor szerint mi leszünk az egyetlen kesztyűs család. Nem baj, mert mindig szeretünk kiválni a tömegből. 
Ma kesztyűbeszerzés után találkoztunk a bevásárlóközpontban egy másik magyar családdal. Volt meglepi! Ők ismernek itt Delhiben többeket, össze is járnak. Várjuk a folytatást...

2 comments:

  1. Milyen jó, hogy egyáltalán lehet kesztyűt kapni :)
    És milyen ügyeket intézel délután?
    (Bocs h Soma nevében írok, de csináltunk neki itt egy futós blogot, így ezt a nevet adtuk meg :)

    ReplyDelete
  2. Bevásárlás, bankba megyek, meg elvileg szeretnék valamit tanulni is. Bár megjegyzem a bevásárlás itt elég nagyivű projekt (akár a hét öt napjára is tud adni elfoglaltságot, úgy, hogy a házvezetőnéni már megveszi az alapélelmiszereket).

    ReplyDelete